Laatste berichten


Tiptrack stimuleert nadenken over duurzame inzetbaarheid

Tiptrack stimuleert nadenken over duurzame inzetbaarheid
Werk verandert steeds sneller en daardoor ook de eisen die aan werknemers worden gesteld. Ook moeten werknemers tot op steeds hogere leeftijd doorwerken. Waarschijnlijk tot 68 jaar en ouder. Duurzame inzetbaarheid voor werkenden is daarom belangrijker dan ooit.

Lees meer

Transitievergoeding “kwijt” door vervallen huurtoeslag

De regels bij ontslag kunnen onrechtvaardig uitpakken. Aldus een ontslagen werknemer die zijn zaak tot aan de Raad van State aanvecht. Hij ontvangt in 2016 huurtoeslag vanwege een laag inkomen. Hij werd in 2016 ook ontslagen, waarbij hij een transitievergoeding meekrijgt. Die transitievergoeding verhoogt zijn inkomen, waardoor hij de huurtoeslag en andere inkomensafhankelijke toeslagen moet terugbetalen.

Lees meer

White paper “Eerder stoppen met werken 2019”

Onafhankelijk Financieel Adviseurs FNV geeft de white paper "Eerder stoppen met werken voor 60-plussers" uit. Deze white paper is gratis voor FNV-leden.

Lees meer

Interview financieel adviseur ontslag Daniel Rademaker in Financieel Dagblad

De meeste werknemers en werkgevers regelen ontslag onderling. Dat geldt ook voor de hoogte van de ontslagvergoeding. Deze is – sinds de Wet Werk en Zekerheid- lager dan vroeger. Vroeger kreeg men vaak bij individueel ontslag voor elk gewerkt jaar een maandsalaris mee. Dat was de kantonrechtersformule. De huidige transitievergoeding geeft de ontslagen werknemer een derde maandsalaris per jaar met een maximum van €79.000, of een jaarsalaris als dat hoger is. Dit geldt voor ontslag via UWV of kantonrechter. Onderling kunnen werkgevers en werknemers hogere vergoedingen afspreken. Dat geldt zowel voor individueel ontslag als collectief ontslag.

Lees meer

Oudere berichten