Laatste berichten


Interview financieel adviseur ontslag Daniel Rademaker in Financieel Dagblad

De meeste werknemers en werkgevers regelen ontslag onderling. Dat geldt ook voor de hoogte van de ontslagvergoeding. Deze is – sinds de Wet Werk en Zekerheid- lager dan vroeger. Vroeger kreeg men vaak bij individueel ontslag voor elk gewerkt jaar een maandsalaris mee. Dat was de kantonrechtersformule. De huidige transitievergoeding geeft de ontslagen werknemer een derde maandsalaris per jaar met een maximum van €79.000, of een jaarsalaris als dat hoger is. Dit geldt voor ontslag via UWV of kantonrechter. Onderling kunnen werkgevers en werknemers hogere vergoedingen afspreken. Dat geldt zowel voor individueel ontslag als collectief ontslag.

Lees meer

Verlies inkomensafhankelijke toeslagen bij ontslag

Voor ontslagen werknemers die recht hebben op zorg- en huurtoeslag, kan een ontslagvergoeding negatief uitpakken. Voor recht op huurtoeslag mag uw inkomen niet hoger zijn dan € 22.400 per jaar, voor zorgtoeslag mag u niet meer verdienen dan € 29.000.

Lees meer

White paper “Eerder stoppen met werken 2018”

Onafhankelijk Financieel Adviseurs FNV geeft de white paper "Eerder stoppen met werken voor 60-plussers" uit. Deze white paper is gratis voor FNV-leden.

Lees meer

Lezing: Eerder stoppen met werken 60-plusser

Onafhankelijk Financieel Adviseurs heeft een lezing gegeven in het Vakbondshuis in Hilversum. Het onderwerp: “Eerder stoppen met werken voor 60-plussers”. Dit onderwerp is complex en er was dan ook veel belangstelling. Er waren ruim 70 geïnteresseerden aanwezig.

Lees meer

Oudere berichten