RVU-regeling Zoetwaren industrie

De Zwaar werk regeling geeft medewerkers in zware beroepen in de Zoetwaren Industrie de mogelijkheid eerder uit te treden. Deze RVU-regeling is bestemd voor medewerkers werkzaam bij een werkgever die is aangesloten bij de branchevereniging Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ). VBZ is de organisatie voor fabrikanten van snoep, chocolade en zoetwaren.

 

Voor wie geldt de RVU-Regeling

  • Maximaal 3 jaar voor AOW datum, dus 64 jaar en ouder
  • Medewerkers die tenminste 10 jaar werkzaam zijn in een “zwaar beroep”. Dat zijn medewerkers in ploegendienst, consignatiediensten (tenminste 1x per maand), productie & inpak, logistiek, techniek, etc. Op de website van zoetwaren.nl staat een overzicht van zware beroepen.

 

RVU Regeling wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst

Werknemer en werkgever komen gezamenlijk een vaststellingsovereenkomst RVU overeen. U moet minimaal 6 maanden voorafgaande de gewenste uittreeddatum een gezamenlijke aanvraag indienen bij het Sociaal Fonds.

 

Informatie over de financiële gevolgen

Naast een lager inkomen tijdens de RVU-periode heeft deelname ook gevolgen voor het pensioen. U bouwt geen pensioen meer op zodra u eerder stopt met werken. Ook als u uw ouderdomspensioen eerder laat ingaan, heeft dat gevolgen voor het ouderdomspensioen vanaf AOW-datum. U mag financieel advies inwinnen op kosten van uw werkgever.

 

Zoekt u een financieel adviseur?

Neem contact op met Onafhankelijk Financieel Adviseurs. Vul onderstaand formulier in, dan neemt onze adviseur contact op. Of mail uw contactgegevens naar info@ofadvies.nl.

Man Vrouw

Ontvang gratis boek ontslagvergoeding

Lees alles over ontslag en ontslagvergoeding 2024
en bestel het gratis boek.

Gratis aanvragen

Adviesgesprek aanvragen

Maak direct een afspraak met één van onze gedreven adviseurs.

Maak afspraak

Ontvang GRATIS e-book RVU Regeling 2024

Ontvang gratis e-book “RVU Regeling 2024”. In dit boekje staat informatie en tips over de RVU Regeling voor 64-plussers.
Gratis aanvragen