Pensioenfonds Werk en Re-integratie (PWRI): RVU Regeling 2023-2025

Pensioenfonds Werk en Re-integratie (PWRI) voert het pensioen uit voor werknemers die vallen onder de cao Sociale Werkvoorziening (SW). PWRI voert het pensioen uit voor alle werknemers die vallen onder de doelgroep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en die niet onder een andere pensioenregeling vallen. Als u valt onder het Pensioenfonds Werk en Re-integratie heeft u mogelijk recht op de RVU Regeling voor 65-plussers. Zo ja, dan ontvangt u jaarlijks totaal 24.444 RVU-uitkering.

 

Welke regels gelden als u gebruikt maakt van de RVU

Als u deelneemt aan de RVU, dan gelden de onderstaande regels voor u:

  • U blijft in dienst bij uw werkgever. In plaats van een salaris ontvangt u een RVU-uitkering van uw werkgever.
  • U bouwt geen pensioen meer op bij PWRI
  • U kunt ervoor kiezen om uw pensioen eerder te laten ingaan. Bijvoorbeeld op de datum waarop de RVU-uitkeringen starten. Zo heeft u extra inkomen naast de RVU-uitkering.

 

Wilt u weten of u financieel kunt overbruggen naar uw pensioen: vraag financieel advies

Wilt u weten wat het effect is van de RVU op uw persoonlijke financiële situatie? Vraag advies aan een financieel adviseur. Uw werkgever betaalt dat voor u, tot een bedrag van € 500,- (exclusief btw). De financieel adviseur kijkt samen met u wat er met uw inkomen en pensioen gebeurt als u voor de RVU kiest. Zodat u weet of het wel of niet slim is om gebruik te maken van deze regeling.

 

Wilt u financieel advies?

Neem contact op met Onafhankelijk Financieel Adviseurs. Vul onderstaand formulier in, dan neemt onze adviseur contact op. Of mail naar info@ofadvies.nl.