Collectief ontslag

Onafhankelijk Financieel Adviseurs adviseert leden, maar is ook tot uw dienst bij collectieve ontslagtrajecten. Wij geven groepspresentaties, gevolgd door individuele gesprekken. Ook kunt u een adviestraject laten opnemen in het sociaal plan. In dat geval zal de werkgever de kosten voor het adviestraject voor de werknemer vergoeden.

Adviestraject bestaat uit een collectieve informatiebijeenkomst en persoonlijke adviesgesprekken

De groepspresentatie wordt opgevolgd door individuele adviesgesprekken. De groepspresentatie duurt ca. 1,5 uur en behandelt de volgende onderwerpen:

  1. Uitleg sociale zekerheid, zoals WW (hoe lang WW-uitkering, hoe hoog, wanneer recht op WW-uitkering, etc.) en IOAW/ bijstand 
  2. Uitleg consequenties ontslagvergoeding (direct afrekenen met de belastingen, belastingpercentages) en transitievergoeding
  3. Mogelijkheden met ontslagvergoeding zoals middelen over 3 jaar, benutten van jaarruimte, aflossen hypotheek
  4. Eventueel: extra mogelijkheden met transitievergoeding zoals aanwenden voor opleiding, cursus of van werk naar werk begeleiding  
  5. Consequenties van ontslag op inkomensafhankelijke toeslagen, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag

Na afloop van de presentatie ontvangt men het boekje “ontslagvergoeding 2023” en de powerpoint presentatie als voorbereiding op het persoonlijke adviesgesprek. Na de informatiebijeenkomst hebben de aanwezigen algemeen inzicht in de wettelijke regelingen.

 

Persoonlijke adviesgesprekken

Wij voeren een uitgebreid persoonlijk adviesgesprek met de werknemer. Werknemer ontvangt een advies, waarin de persoonlijke situatie wordt geïnventariseerd en het advies wordt toegelicht. Werknemer krijgt inzicht in zijn/ haar financiële situatie na ontslag.

1. In het gesprek worden de financiële consequenties van ontslag toegelicht, zoals:

  • Inkomenssituatie na ontslag
  • Sociale zekerheidswetgeving (WW-uitkering, IOAW, bijstand)

 Welke gevolgen heeft het ontslag op:

  •             Huurtoeslag/ Hypotheek renteaftrek
  •             Zorgtoeslag
  •             Kinderopvangtoeslag

2. De consequenties én individuele fiscale mogelijkheden die men heeft met de ontslagvergoeding of transitievergoeding worden besproken en toegelicht: verlonen/ belastingconsequenties, belasting middelen over 3 jaar, benutten jaarruimte, aflossen hypotheek, eventueel inkopen outplacement of opleiding.

 

Eventueel: uitwerking wordt vastgelegd in een adviesrapport

Optioneel is de uitwerking in een persoonlijk adviesrapport; In dat geval ontvangt de werknemer naar aanleiding van het persoonlijk adviesgesprek een schriftelijk uitgewerkt adviesrapport.

 

Waarom zouden werkgevers met ons in zee gaan?

Het belang van de werknemer staat voorop. Werknemers in een ontslagsituatie hebben veel vragen over hun financiële toekomst. Onafhankelijk Financieel Adviseurs geeft antwoord op alle vragen. Dit is een complex onderwerp waarvoor Onafhankelijk Financieel Adviseurs alle expertise in huis heeft. Wij informeren de werknemers over de WW (hoe lang recht op een WW-uitkering, hoe hoog is de WW) en geven uitleg over de consequenties van de ontslagvergoeding of transitievergoeding. De werknemer krijgt op basis van onze informatie inzicht in zijn financiële situatie.

Wilt u meer weten over de manier waarop wij adviseren? Neem dan contact op met adviseur Sebastiaan Hendriks via 088 - 2050800 of Sebastiaan@ofadvies.nl
 


Aanmelding reorganisatie


Aanmeldingsformulier voor FNV-bestuurders
Wilt u als FNV-bestuurder Onafhankelijk Financieel Adviseurs inschakelen bij een collectief ontslag? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

U kunt ook direct contact opnemen met onze adviseur Sebastiaan Hendriks via 088-2050800 of Sebastiaan@ofadvies.nl  

Aanmeldingsformulier

Man Vrouw
Ja Nee

Ontvang gratis boek ontslagvergoeding

Lees alles over ontslag en ontslagvergoeding 2024
en bestel het gratis boek.

Gratis aanvragen

Adviesgesprek aanvragen

Maak direct een afspraak met één van onze gedreven adviseurs.

Maak afspraak

Ontvang GRATIS e-book RVU Regeling 2024

Ontvang gratis e-book “RVU Regeling 2024”. In dit boekje staat informatie en tips over de RVU Regeling voor 64-plussers.
Gratis aanvragen